Monitorul Fiscal: Reduceţi costurile pentru deplasările externe prin rambursarea T.V.A.

Agenţii economici care practică activităţi comerciale externe, posesori de carduri business, au obţinut o modalitate simplă de restituire a T.V.A. – serviciul „Taxback”

Statisticile arată că peste 70% dintre companiile din întreaga lume înregistrează cheltuieli externe în interes de afaceri, însa nu înaintează cereri pentru rambursarea de T.V.A. din ţările vizitate, motivele fiind lipsa de expertiză în
legislaţia fiscală internaţională şi regulamentele fiecărei ţări, piedicile birocratice, barierele lingvistice, lipsa de timp şi resurse etc. Rezultatul este că peste 5 miliarde de euro rămân nerecuperate în fiecare an.

Moldova Angroindbank şi taxback.com şi-au propus să îşi unească resursele pentru a asista clienţii business ai MAIB în recuperarea T.V.A.-ului plătit în străinătate. Astfel, Moldova Agroindbank şi Taxback.com au pus la dispoziţia posesorilor de carduri de debit si de credit Business MAIB un serviciu complet, rapid si eficient de rambursare a T.V.A. extern – „Taxback”.

Acesta poate fi accesat la distanţă, făcînd doar trei paşi simpli:

•  înregistrarea on-line pe http://www.maib.md/ro/taxback/
  •  transmiterea facturilor
  • primirea rambursărilor.

Noul serviciu oferit de Moldova Agroindbank şi Taxback.com reprezinta o solutie foarte utilă pentru reducerea costurilor la deplăsările externe.

Silvana DOBOŞ, Business Development Manager Taxback.com: „Prin serviciul propus agenţilor economici care practică activităţi comerciale externe - posesori de carduri business – dorim să ne aducem aportul la accelerarea
dezvoltării economice internaţional, să contribuim la dezvoltarea societăţilor şi implicit a mediului de afaceri în care acestea activează. Considerăm că serviciile de consultanţă financiară oferite în cadrul parteneriatului (rambursare
T.V.A., eligibilitate fiscală ş.a.m.d.) vor aduce un beneficiu real tuturor firmelor interesate, atît prin rambursarea unui cuantum important din cheltuielile externe, cît şi prin garantarea eligibilităţii fiscale transfrontaliere.”

Citește articolul aici: Reduceţi costurile pentru deplasările externe prin rambursarea T.V.A.