MAIB - Cea mai bună bancă pe piaţa de schimb

Revista Global Finance a desemnat BC „Moldova Agroindbank” SA drept Cea mai bună bancă pe piaţa de schimb valutar (Best Foreign Exchange Providers) din Republica Moldova. Decizia a fost luată în urma unui sondaj efectuat de editorii revistei printre experţi cu renume din domeniile finanţelor, industriei şi tehnologiilor, directori de companii de talie globală.

Aceştia au identificat cei mai buni operatori de schimb valutar, inclusiv on-line, din circa 90 de state ale lumii. Drept criterii pentru alegerea operatorilor cîştigători au servit volumul tranzacţiilor, cota pe piaţă, sfera de acoperire globală, calitatea deservirii clienţilor, preţuri competitive şi tehnologii inovatoare. Cîştigător la nivel mondial a fost numită Deutsche Bank.

Anual, Global Finance desemnează cele mai bune instituţii financiare din întreaga lume. Premierea de către Global Finance pe parcursul a celor 23 de ani de activitate a revistei a devenit un semn al confirmării standardelor superioare promovate de instituţiile nominalizate şi o importantă sursă de informare asupra evoluţiilor instituţiilor financiare şi bancare din circa 200 de ţări ale lumii. Misiunea Global Finance constă, de asemenea, în urmărirea cursului global al businessului şi finanţelor în interesul liderilor corporativi, marilor investitori, instituţiilor financiare şi bancare.

În opinia editorilor revistei, desemnarea celor mai bune bănci şi operatori pe piaţa de schimb valutar, în codiţiile unor riscuri ce provoacă volatilităţi pe pieţele de schimb valutar, denotă puterea şi gradul înalt al cunoştinţelor şi capacităţilor băncii, ceea ce ajută să facă faţă turbulenţelor de pe pieţele respective.

Actuala desemnare a BC „Moldova Agroindbank” SA în calitate de cea mai bună bancă pe piaţa de schimb valutar este deja a doua nominalizare la compartimentul dat, prima fiind acordată, de asemenea, de către Global Finance în anul 2010. Totodată, Global Finance a recunoscut BC „Moldova Agroindbank” SA drept Cea mai bună bancă din Republica Moldova în 2010 şi a inclus-o pentru a patra oară în lista celor mai bune bănci pe piaţa ţărilor emergente din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok